“Любов под прикритие” от Джули Джеймс

- Като една от само две жени в класа, трябваше да внимавам да не направя нищо, което, с основание или без, би могло да се сметне за непрофесионално. - Тя замълча за миг. - Като например да флиртувам с най - привлекателния мъж в класа.
Той вдигна рязко глава, очите му се разшириха от изненада.
- О, моля те. Едва ли би могло да се нарече държавна тайна, че си привлекателен.
- Колко те заболя да го кажеш?
- Повече, отколкото когато замалко да си отрежа пръста.

— "Любов под прикритие", Джули Джеймс

Автор: Джули Джеймс

Издателство: Ибис

Жанр: Любовен трилър

Година на издаване: 2017

Брой страници: 350

Корица: Мека


Анотация: Джесика Харлоу и Джон Шепърд, агенти от ФБР, имат зад гърба си общо минало, изпълнено със съперничество и взаимна неприязън. Двамата се сблъскват един с друг по време на обучението си в академията в Куантико и след като завършват, всеки от тях на драго сърце поема по свой собствен път. Шест години по-късно последното, което някой от тях очаква, е да се окажат партньори във важно разследване под прикритие. Но партньорството с бивш конкурент и съперник едва ли би могло да се случи в по-неподходящ и за двамата момент.

Джон се е разделил с приятелката си, след като я е хванал в изневяра. Изгубил общия им апартамент и няколко от най-добрите си приятели, той решава, че моментът е подходящ за ново начало и се кандидатира в елитния отряд за спасяване на заложници на ФБР.

Джесика, която наскоро се е развела с холивудски продуцент и се е завърнала от Лос Анджелис, също търси ново начало и изгаря от желание да се докаже в новия си офис.

За да заловят корумпиран политик от Флорида, двамата ще трябва да намерят начин да работят заедно в екип. Задача, която се усложнява още повече, когато като част от разследването са принудени да отседнат в романтичен морски курорт. Но неочаквано и за двамата страстта зад непрестанните им препирни заплашва да направи работата им още по-трудна…


Джули Джеймс е американска писателка на бестселъри в жанра любовен роман и романтичен трилър. Докато работи като адвокат, пише няколко сценария, които са приети от продуцентите на Холивуд. Тя напуска работа, посвещава се на писателската си кариера и през 2008г. е публикувана книгата й „Най – сексапилният мъж“, която бързо се превръща в бестселър. През 2010г. е издадена първата й история, „Любовни престрелки“, от поредицата „Адвокат на ФБР“. Романите могат да се четат самостоятелно, защото не са обвързани с общи герои и събития.

„Любов под прикритие“ е седмата книга по ред от „Адвокат на ФБР“, но и първата, която аз прочетох от авторката. Сюжетът се фокусира върху Джесика Харлоу и Джон Шепърд, агенти на ФБР, които заедно са се обучавали в академията в Куантико, съперничейки си един с друг. Когато шест години по – късно се срещат отново, са принудени да пренебрегнат своята неприязън от миналото и да започнат да работят под прикритие като партньори. Но въпросът е като какви партньори?

Стилът на писане на американската писателка е лек, забавен и секси. Самоиронията и сарказмът в диалозите ми допадна. Действието се развива бързо, като основно се върти около главните герои, които са привлечени един от друг. Романтиката и сексуалното напрежение са ясно доловими. Еротичните сцени ми харесаха. Ежедневието на един ФБР агент е описано подробно, като дори съм склонна да го приема за достоверно предвид бившата професия на авторката. Това, върху което ми се искаше да бъде наблегнато малко повече по време на разследването под прикритие, е екшънът и препятствията, които, доколкото знам, са характерни за любовните трилъри. Финалът е предвидим, но това не развали удоволствието ми от прочита на романа.

Образите на Джесика и Джон са в голяма степен идентични – красиви, властни, целеустремени и изцяло посветени на своята работа. Техните издръжливост, борбеност и увереност са качества, които всеки служител на закона трябва да притежава. Несъмнено Джесика Харлоу би могла да бъде мечтата на голяма част от мъжката аудитория, а Джон Шепърд – тази на нежния пол. Нито един от двамата не ме дразнеше, защото си пасваха съвършено. Второстепенните герои също ми допаднаха, макар тяхното присъствие да не е толкова осезаемо.

Оформлението на българската корица много повече ми харесва от това на оригиналната и смятам, че е и по – подходящо. Не съм чела „Любов под прикритие“ на английски, но въпреки това ще кажа, че преводът е добър, защото остроумните забележки (дължащи се на игра на думи на английски), които героите си разменят, са се запазили. След последната страница на романа са поместени анотациите на останалите книги на Джули Джеймс от поредицата „Агенти на ФБР“ и така, аз лично, вече си набелязах „През онази нощ…“.

Любовният трилър „Любов под прикритие“ е приятен и дързък роман, чете се изключително бързо, като премахва праха от сивото ежедневие и изпълва съзнанието с неприлични мисли и горещи сцени. Когато се запознаете с Джон Шепърд, който очевидно е добър във всичко (особено в преследването на лошите), със сигурност ще ви се прииска да станете част от света на ФБР. Препоръчвам романа на почитателите на жанра – удоволствието е гарантирано.

Моята оценка: 5/5

 

 

Благодаря Ви за гласа!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Копирането не е разрешено!