“Този мъж” от Джоди Малпас

Мъжът обикаля масивното бюро и се насочва към мен. Едва тогава усещам пълното му въздействие върху сетивата ми. Преглъщам. Той е толкова съвършен, че направо изпитвам болка. Тъмнорусата му коса изглежда така, сякаш е правил опит да ù докара нещо подобно на стил, но се е отказал. Очите му са тъмнозелени и блестящи, въпреки че погледът му е твърде напрегнат, а наболата брада, покриваща брадичката му, изобщо не скрива красивите черти под нея. Има лек тен и просто... О, Боже, той е невероятен. Господар на имението ли?

— "Този мъж", Джоди Малпас

Автор: Джоди Елън Малпас

Издателство: Егмонт

Жанр: Романтика/еротика

Брой страници: 544

Година на издаване: 2015

Корица: Мека


Анотация: Младата интериорна дизайнерка Ава О‘Ший отива на среща за интервю в Имението с неговия собственик – Джеси Уорд. Тя очаква да срещне костюмиран, успял мъж с наднормено тегло и нищо в това, което вижда при пристигането си, не я навежда на други мисли.

Действителността обаче е много по-различна от представите й. Този мъж е невероятно красив, чаровен и самоуверен. Също така е и самовлюбен плейбой, който няма никакви задръжки. Ава отчаяно опитва да се убеди, че не е привлечена от него, но не може да контролира въздействието, който той има над нея. Всеки неин инстинкт й казва да бяга, но Джеси няма желание да я пусне. Той я иска и е решен да я има. Тя знае, че сърцето й ще бъде разбито, но как би могла да избяга, когато той не й позволява?


Джоди Елън Малпас е британска писателка, която издава книгите си самостоятелно в електронен формат. Тя пише в жанра романтика и еротика и трилогията й „Този мъж“ й носи успехи по цял свят, превръщайки се в бестселър.

Преди доста време моя приятелка ми препоръча книгите и когато видях кориците, интересът ми се пробуди напълно.

В първата книга от едноименната трилогия, „Този мъж“, историята се развива в Лондон. Сюжетът се фокусира върху арогантния, секси бизнесмен Джеси Уорд и двадесет и шест годишната интериорна дизайнерка Ава О‘Шийл, която започва работа по нов проект – Имението, принадлежащо на очарователния красавец.

Персонажът на главната героиня не ми допадна, защото ми се стори доста глупава и наивна за възрастта си. Примиреността й ме дразнеше, въпреки че се дължеше на неустоимото сексуално привличане между нея и Господаря.

Джеси Уорд е представен по изключително харизматичен начин и все пак, не успя да ме докосне. Не се влюбих в мистичността и загадките около него. Властното му държание, имащо за цел да впечатли читателя, на моменти имаше обратния ефект при мен и ме отблъскваше. Може би това се дължеше на факта, че образът му не беше развит в нито един аспект. За 544 страници научихме единствено с какво и как е започнал да се занимава, колко жени е сменил и че е обсебен по някаква причина от Ава.

Очакванията ми не бяха големи, но въпреки това малко се разочаровах. Всичко се разви прекалено бързо още в самото начало, а след това действията бяха еднотипни и започнаха да ме отегчават. Цялото това редуване на напълно безсмислени скандали и „наказателен“ секс ми дотягаше. Харесвам горещите истории, но и обичам, когато има непредсказуемост и интрига между редовете. Финалът беше повече от ясен и очевидно само главната героиня не успяваше да се досети какво ще се случи.

Стилът на писане на Джоди Малпас не ме заинтригува. Второстепенните герои са просто загатнати. В романа имаше доста описателни повторения, които не мога да кажа дали се дължат на превода, или на писателските способности на авторката, защото не съм чела „Този мъж“ в оригинален вариант. Открих и сходства с „Петдесет нюанса сиво“ и „Кросфайър“, което също бе недостатък.

Ще прочета продълженията „Под този мъж“ и „До този мъж“, за да разбера дали те ще променят досегашните ми впечатления. Джеси Уорд е обичан персонаж сред дамите, така че бих искала да се уверя дали би могъл да се превърне и в мой любимец. Надявам се в следващите книги авторката да е надградила себе си и да успее да ме плени.

Моята оценка: 2/5

 

 

Благодаря Ви за гласа!

You may also like...

1 Response

  1. Chocolate lady says:

    Останах със същото впечатление.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Копирането не е разрешено!