Речник на термините

Речник на термините

 

* Световен център за Другите (СЦД) – В продължение на хиляди години множество организми, които са оцелели след ледниковия период, са останали скрити от света. Преди сто години се появяват на повърхността на Земята под формата на насекоми. Интелигентни. Могат да обитават тялото на скоро починал човек, притежавайки дори душата му. Трансформацията се случва в рамките на седем дни, в зависимост от видовете. Неподвластни са на силите на Призраците. Защитени са от топлина и минерали от ядрото на Земята.

* Дийкънри – Събрание (парламент), което е съставено от четири Призрака, двама Белязани и една Вещица. Те установяват законите и определят наказанията за тези, които живеят под властта на богиня Азура.

* Богиня Азура – Богинята на Царството. Създала е Белязаните и Призраците. Също така е  Богинята на Вещиците.

* Дълбок сън (ДС) – състояние на сън, в което някой може да бъде задържан за кратки периоди.

* Зърна – Произлизат от хлебарките. Не излъчват миризма. Трудни са за проследяване. Лекуват се за секунди. Начини, чрез които могат да бъдат унищожени: обезглавяване. Притежават атрактивни тела на мъже със силно присъствие. Привличат жените в леглото с намерението да източат въздуха от дробовете им, за да живеят по – дълго в човешки облик.

* Мастило – Татуировка на Белязан, която може да бъде призована към живот.

* Люляци (СЦД) – Вид насекоми от рода на пеперудите и молците. Приемат телата на жени. Известно е, че са поразително красиви, за да съблазняват своите цели. Кожата им отделя прахообразно вещество, което мирише на люляк. Хващат плячката си в изплетена от тях мрежа. Съхраняват жертвите си в пашкули, за да могат по – късно да ги използват за храна.

* Дълги Вратове (СЦД) – Произлизат от бръмбарите. Известни са като последователи. Обикновено имат необичайно дълги шии. Отличават се с лошо акне, масивно тяло  и неприятни миризми, сходни с тези на гнил боклук.

* Мейт – Съпруг или съпруга на Белязан/Белязана.

* Вредители (СЦД) – Произлизат от комарите. Хайверът им се развива в блатa или около блатните райони, в близост до гробове. Излъчват бръмчене, което само Чуващите могат да засекат. Притежават отлично зрение. Засягат кожата, като предизвикват сърбеж.

* Царството – Неземно владение, обитавано от Призраците. Дийкънри заседава единствено там.

* Покой – състояние, наподобяващо кома, което бива наложено като наказание на Белязан, пристъпил закона. Продължителността му се определя от Дийкънри.

* Белязани – Безсмъртни войни със способности, получени от сетивата. Преследвачи, Чуващи, Лечители, Вкусващи, Зрящи и изключително редките Рефлектори.

Еволюират през 1610 година в Сугаррамурди по време на испанската инквизиция.  С цел да се избегне избиване на масите, пет вещици се заклеват във вярност на Богинята Азура. В замяна тя ги дарява с безсмъртие, уникални способности на сетивата и Мастило, което може да се извика за защита.

* Белязани Лечители – Жени със способността да лекуват другите Белязани и хората. В редки случаи някои умеят да лекуват животни и други индивиди. Способни са да си представят нараняването и да го излекуват отвътре навън. Преживяват болката от раните.

* Белязани Рефлектори – Притежават силна емпатия към емоциите. Могат да въздействат върху чувствата на другите. Характеризират се със силни телепатични способности.

* Белязани Чуващи – Способни са да усещат високи честоти от дълги разстояния.

* Белязани Вкусващи – Способни са да усещат емоциите на другите чрез промяна на молекулите във въздуха, която се отразява на вкуса им.

* Белязани Преследвачи – Притежават способността да проследяват остатъчни клетки на кожата.

* Белязани Зрящи – Способни са да виждат през конкретни предмети. Някои умеят да четат неестествено бързо или да изгарят през предмети.

* Съблимнс – Деца, живеещи в Царството, които са преживели ужасна смърт на Земята.

* Талда – Група от Белязани.

* Талдебуру – Ръководител на група от Белязани

* Телепортиране – Способност на Белязаните да се телепортират на място, на което вече са били.

* Призраци – Четири вещици, изгорени на клада, на които Богинята Азура е предложила помилване. Всеки дух е възкръснал като Призрак със силата на един от четирите елемента – Земя, Вода, Огън и Въздух. Живеят в Царството, но могат да се разхождат на Земята за кратък период от време.

 

Благодаря Ви за гласа!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Копирането не е разрешено!