На 13 февруари очаквайте “Брилянтните” от Маркъс Сейки

Автор: Маркъс Сейки

Издателство: Ибис

Жанр: Трилър

Година на издаване: 2018

Брой страници: 448

Корица: Мека


Анотация: „История, каквато не сте чели досега.“Лий Чайлд

Наричат ги надарени, отклонения, абнорми или просто брилянтните. Един процент от човешката популация, чиито необикновени дарби са довели света до невероятен научен и технологичен прогрес. Те могат да узнаят най-дълбоко заровените тайни на човек само като го погледнат, умеят да се придвижват невидими в тълпата, както и да сринат световните финансови пазари с един-единствен добре премерен удар.

Ник Купър е топ агент на тайна правителствена организация с неограничен бюджет, чиято основна задача е контрола и обезвреждането на опасни брилянтни. Самият Купър е надарен с уникалната способност да разчита езика на тялото и да предвижда ходовете на противниците си. Това го превръща в перфектния ловец –  брилянтен, който преследва брилянтни.

Последната му мишена е терорист със смъртоносна дарба и гибелни амбиции, довел страната на прага на гражданска война със серия от кървави атентати. За да спре най-опасния престъпник в света, Купър ще трябва да се изправи лице в лице с истината за собствения си вид и да потъпче всичко, в което вярва.

„Интригуваща, забавна, провокативна и пряма. Сейки е създал един удивителен свят, в който се сблъскват политически интереси, предразсъдъци, морално двуличие, задкулисни машинации, репресии и революционни настроения. Какво повече мога да кажа? Брилянтна е.“ – Джилиан Флин


Рядко чета трилъри и тъй като напоследък се опитвам да разнообразя жанровете, на които обикновено наблягам, смятам, че ще ми бъде интересно да се запозная с историята. Не съм се сблъсквала с автора, но се надявам романът да ми хареса. По анотацията съдя, че сюжетът ще бъде по-различен и се надявам да ми хареса.

Благодаря Ви за гласа!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Копирането не е разрешено!