“Късметът на начинаещия” от Кейт Клейборн

- Е, такива като вас са ми ясни и с ласкателство няма да стигнете доникъде.
- Такива като мен?
Усещам, че контролът върху разговора започва да ми се изплъзва мъничко, но е късно да се върна назад, така че продължавам:
- Ами да. Появявате се тук, с този ваш... - правя пауза и махвам неопределено към тялото му - костюм. И това ваше лице, и... - Преглъщам остатъка. Просто искам да се махне оттук;

— "Късметът на начинаещия", Кейт Клейборн

Автор: Кейт Клейборн

Издателство: Ибис

Жанр: Романтика

Година на издаване: 2018

Брой страници: 288

Корица: Мека


Анотация: Когато три приятелки импулсивно купуват лотариен билет, те изобщо не подозират, че животът им ще се промени, нито, че за всяка от тях най-голямата печалба ще бъде любовта.

Kит Авърин е всичко друго, но не и комарджийка. За нея открай време най-важното е спокойната и сигурна работа в университета и развитието є като учен. Неочакваната печалба от лотарията не променя с нищо ежедневието й, с едно изключение: парите са добре дошли за нуждаещата се от сериозен ремонт къща, която възнамерява да си купи. Работата по къщата ? създава предостатъчно грижи, докато един смущаващо красив, очарователен и решителен корпоративен агент за подбор на персонал не се появява в лабораторията й и успява да си проправи път в сърцето й.

Бен Тъкър с изненада установява, че ученият, когото иска да привлече в „Бомон Матириълс“ е млада жена, при това красива и с остър ум. Да я убеди да приеме високоплатена работа във фирмата, за която работи той, се оказва по-трудно, отколкото е очаквал, но той няма нищо против да вложи повечe време, особено след като му предстои да прекара лятото в родния си град заради злополуката, сполетяла баща му. Ала колкото повече време прекарва там, толкова повече въпроси изникват за собственото му бъдеще и кой ще бъде в него.

Скоро хладното начало между Кит и Бен се превръща в горещо привличане, което не могат да отрекат, и да открият своето щастие в любовта, може да се окаже всичко, което винаги са търсили.


„Късметът на начинаещия“ е от онези любовни книги, които карат читателя да вярва, че късметът е само на една ръка разстояние. От страниците на романа струи толкова силно положителността, че е невъзможно да не се отдадеш на илюзията, че наистина всичко в ежедневието би могло да се нареди с лекота.

Сюжетът проследява живота на скромната Екатерина Авърин, която продължава да работи като учен, макар да е спечелила от лотарията и Бен Тъкър, който набира кадри за голяма фирма. Останах със смесени чувства за Кит, защото не обичам наивните героини. Хареса ми нейната интелигентност, но се подразних от лесната й примиримост. Въпреки че разбирах желанието й за сигурност, дължащо се на хаоса в детството й, не ми допадаше, че непрекъснато се подценяваше.

Бен беше сладък, мил и харизматичен. Той е от онези персонажи, в които дори и да не се влюбиш, несъмнено ще харесаш поне малко. Образът му не е нито твърде арогантен и самонадеян, нито прекалено плах и объркан. Отдаден е на семейството си повече, отколкото признава и връзката между него и баща му бе трогателна. Развитието, което претърпява и копнежите, които открива в себе си, бяха интересни за проследяване.

Романът е изключително приятен и подходящ за летните дни. Създава усещане за уют и топлина. В средата на историята действието се забави, но на мен ми хареса, че любовта между героите не пламна от първия поглед и сексуалното им привличане не беше от онези, които ме карат да въртя очи от досада. Във връзката им нямаше драма, грозни тайни и прекомерна болка. Всичко се развиваше плавно и естествено.

„Късметът на начинаещия“ е роман, който се фокусира върху трепетите и вълнението от чувството да се влюбиш, без да имаш такива намерения. Развръзката е предвидима, но това не развали удоволствието ми от четенето, защото в такива книги щастливият край е повече от наложителен. Историята засяга семейните отношения, професионалното развитие, себеосъзнаването, предизвикателствата на живота и последствията от тях, ако ги приемеш. Романсът е нежен, разтоварващ и обнадеждаващ.

Ако търсите нещо, което да ангажира ума ви, докато сте на спокойна почивка, то ви препоръчвам да прочетете „Късметът на начинаещия“. Съчетава се отлично с вълни, пясък и свеж коктейл.

Моята оценка: 4/5

 

 

 

 

 

Благодаря Ви за гласа!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Копирането не е разрешено!