“Гласът на любовта” от Мия Шеридан

Мислех за това колко сме различни с Бри... и в същото време толкова си приличахме. Тя носеше в себе си чувство на вина, задето не се беше борила, когато според нея е трябвало да го стори, а аз носех белега от това, което се случваше, когато си го направил. Двамата бяхме реагирали различно в момент на ужас и всеки от нас бе пострадал. Може би, когато ставаше дума за болка и отговорност за нашите постъпки, нямаше правилно или грешно, нито черно и бяло, а само хиляди нюанси на сивото.

— "Гласът на любовта", Мия Шеридан

Автор: Мия Шеридан

Издателство: Ибис

Жанр: Романтика

Година на издаване: 2018

Брой страници: 360

Корица: Мека


Анотация: Когато Бри Прескот пристига в идиличния малък град Пелион, щата Мейн, тя се надява, че най-сетне ще намери спокойствието, което отчаяно търси. Но още първия ден съдбата я среща с Арчър Хейл – самотен мъж, който таи огромна болка.

Арчър води изолиран и затворен живот, преди Бри да нахлуе в мълчаливия му свят. Скоро младата жена разбира, че Пелион е затънал в тайни и предателства, чийто център е младият мъж. Тяхното разкритие ще разтърси живота в малкото, спокойно градче….

„Гласът на любовта“ е историята на жена, окована от спомена за една ужасна нощ, и за мъж, чиято любов е ключът към свободата й. Разказ за един разяждан от мъка мъж, загубил гласа си при ужасен инцидент, и жена, която му помага да открие своя глас.


Мия Шеридан е американка, която пише любовни истории, имащи за цел да изследват силата на духа на човека и неговата лична трансформация. Романите й бързо се превръщат в бестселъри и заемат челни позиции в класациите на сп. „New York Times“.

Самостоятелният й роман „Гласът на любовта“ е номиниран в категорията „Романтика“ на Goodreads Choice Awards през 2014г. Сюжетът проследява живота на младата Бри Прескот, която наскоро е завършила образованието си и в опит да се спаси от измъчващата я трагедия, свързана с баща й, заминава за малкия град Пелион, където се запознава с дистанцирания, грубоват Арчър Хейл, чиято съдба е грозно белязана от самото й начало.

Мия Шеридан пише приятно, стилът й е изчистен и не е обременен с излишни описания, макар умело да рисува образите на персонажите в съзнанието на читателя. Историята се развива последователно и въпреки че на места действието малко се забавяше, ми хареса. Развръзката е предвидима, но пък и останах изненадана от някои обрати. Главните герои са добре изградени, макар че не се превърнаха в мои любимци, защото не успях да се докосна напълно до нито един от тях. Импулсивността на Бри ми допадна, ала поведението й често ме караше да забравям, че тя е само на около двайсет години. Забелязах известни противоречия в характера й, които доста ме изнервяха (но това не е нищо ново за мен, имайки предвид, че се захласнах само по един женски образ от толкова много прочетени книги). Неизказаната болка, отравяща душата и чистотата на първичното влюбване, способно да лекува, бяха ясно осезаеми и интересни за проследяване, а ежедневието на самотника Арчър бе доста трудно за преглъщане, тъй като несъмнено съществува и в нашата реалност отвъд книгите.

„Гласът на любовта“ е нежна история, разказваща за несправедливостите на живота и възнаграждението, очакващо ни да се пробудим, за да го открием в нечии други очи. Преобразяването на персонажите е впечатляващо и определено навежда на мисълта, че понякога спасението за самите нас не се крие нито в мястото, нито във времето, а в сърцата ни, на които сме забравили да даваме глас.

Романът е изключително подходящ за дъждовните сиви дни, прекарани с чаша кафе на дивана. Препоръчвам го на дамите, обичащи сладостта на романтиката и неподправените случайности. „Гласът на любовта“ е именно такава – случайност, дала възможност на две повредени съдби да пуснат отново светлината през раните си, за да достигне до душата им. Разгърнете страниците и позволете на Бри и Арчър да се излекуват взаимно, докато изпълват ума ви с вяра, че тяхната любов е истинска. Че просто чака да си съберете багажа и да се влюбите в мълчаливия, секси каменоделец, нуждаещ се от вашето присъствие, за да започне да живее отново.

Както вече казах… сладко, нали?

Моята оценка: 4/5

 

Благодаря Ви за гласа!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Копирането не е разрешено!