“Възраждането на Атлантида” от Алиса Дей

- Не съм от никой от деветте кръга на ада. - каза той. - Аз съм Конлан от Атлантида.
Райли избухна в смях.
- О, да бе. Разбира се, че си. А аз съм Алиса от страната на чудесата.

— "Възраждането на Атлантида", Алиса Дей

kniga-vzrazhdaneto-na-atlantidaАвтор: Алиса Дей

Издателство: Тиара Букс

Жанр: Любовни романи/Фентъзи

Брой страници: 376

Година на издаване: 2011г.

Корица: Мека


Анотация: Единадесет хиляди години по-рано, преди моретата да погълнат атлантите, Посейдон възлага на няколко избрани воини да служат като защитници на хората в новия свят. Има само едно правило – беше им забранено да ги желаят. Но правилата са измислени, за да бъдат нарушавани…

Когато тя го призовава…

Райли Доусън е много повече от предана социална работничка във Вирджиния Бийч. Тя е дарена с мисловна връзка, до която единствено атлантите са имали достъп в продължение на хиляди години. Фактът, че е „емпат”, вероятно обяснява нейната изпълнена с копнеж близост с мътните вълни на океана, убежището, което сякаш й осигуряват и сексуалните импулси, които изглежда се излъчват от дълбините му…

Той идва…

Конлан, върховният принц на Атлантида, излиза на повърхността с мисия, да върне откраднатия тризъбец на Посейдон. Но нещо друго го завладява – интимните емоции – и желания – на един човек. Неустоимо привлечен от тайнствената красавица, Конлан скоро споделя с нея повече от своите мисли. Но в разгара на битката за възвръщането на силата на Посейдон, колко дълго може забранената любов да продължи между две различни души от два различни свята?


voinite_na_poseidon_1

Алесия Холидей е американска писателка на бестселъри в жанровете романтичен трилър, чиклит и фентъзи. Тя е една от основателките на Световната асоциация на писателите на чиклит. Също така е член и на Асоциацията на писателите на любовни романи на Америка. Няколко години работи като пробен адвокат по дела за колективни съдебни спорове.   През 2004г. Алесия Холидей напуска работата си и се посвещава изцяло на литературата, като през същата година е публикуван и първият й любовен роман. През 2007г. е издадена паранормалната история „Възраждането на Атлантида“ от поредицата „Войните на Посейдон“, която тя пише под псевдонима Алиса Дей. Книгите й са удостоени с награда на списание „Romantic Times“ през 2012г.

Серията „Войните на Посейдон“ се състои от девет книги и две новели. В България издателство „Тиара Букс“ е издала първите пет романа и новелите „Жената на шейпшифтъра“ и „Непокорни сърца в Атлантида“. Алиса Дей ни представя един удивителен свръхестествен свят, в който вампирите са на власт. А воините… скрити далеч под водата, живеещи в своята отдавна забравена и изгубена Атлантида. Героите са колоритни, мъжете – съвършени по един ужасно несъвършен начин, а боговете играят по собствени правила.

Първата книга „Възраждането на Атлантида“ разказва историята за потъналата Атлантида и за сътворението на бога на моретата Посейдон. Избрал своите воини, той ги дарява с мистична сила и бързина, за да закрилят човечеството от останалите опасни същества.

Историята се фокусира върху върховния принц на Атлантида Конлан и социалната работничка Райли Доусън, която в последствие разбира, че е емпат. Дарена с мисловна връзка, която единствено атлантите са способни да улавят, тя се сблъсква с арогантния и невероятно красив мъж. Въвлечена в света на смъртта, героинята е принудена да се бори за своята забранена любов с непреклонен бог, пагубно минало и самата себе си.

Алиса Дей има интересно чувство за хумор. Книгата се чете изключително бързо и определено успява да разтовари читателя от забързаното ежедневие. Историята е вълнуваща, наситена с много загадки и страст. Действието се развива последователно и образите на героите се надграждат с всяка разгърната страница. Не ми хареса фактът, че твърде много си прилича с поредицата „Нощни ловци“ от Шерилин Кениън и „Братството на черния кинжал“ от Дж. Р. Уорд. Но все пак, ако харесвате митологични елементи, приказки за древни и изгубени народи, необичайни сблъсъци и неочаквани разкрития за семейството, то първата книга от поредицата „Войните на Посейдон“ със сигурност ще ви допадне.

Моята оценка: 3/5

 

Благодаря Ви за гласа!

You may also like...

4 Responses

 1. Петя says:

  обожавам я,ще има ли още книги от поредицата ? 🙂 поздрави

  • M. Alexandrova says:

   Не знам… В Америка последната книга е издадена през 2014г., но от издателство “Тиара Букс” не са обявявали нищо за продължението на поредицата… Все пак се надявам да я довършват. 🙂
   Поздрави и на теб.

 2. Петя says:

  Започнаха да я довършват 🙂 Много се радвам 🙂

  • M. Alexandrova says:

   Да, дано не спрат отново, защото напоследък май стана модерно сред издателствата да не довършват поредиците си.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Копирането не е разрешено!