Вероника Рот ще представи нов роман през 2017г.

Вероника Ан Рот е родена на 19 август 1988 г. в Ню Йорк, САЩ. Има немско-полски произход и е внучка на изселници оцелели от Холокоста.

Докато е в университета започва да пише първата си книга по време на зимната ваканция преди дипломирането си. Романът „Дивергенти“ от едноименната поредица е публикуван през 2011 г. Той веднага става международен бестселър, а филмовите му права са продадени още преди отпечатването. Книгата е дистопичен роман, а действието на сюжета се развива в постапокалиптичния Чикаго. Главната героиня Беатирс „Трис“ Прайър е на 16 години и търси своята идентичност в едно общество, което разделя гражданите според техните социални и личностни качества в пет различни касти. В нейна помощ е един от треньорите ѝ при кастата на Безстрашните с прякор Фор, с когото завързва романтична връзка.

През 2014 г. романът е екранизиран в едноименния филм с участието на Шейлийн Удли, Тео Джеймс и Кейт Уинслет. През 2015 г. излиза продължението му „Дивергенти 2: Бунтовници“ по вторият роман. Заснемат се и 2 продължения по третата част на поредицата.

03345401

Издателство „Егмонт” съобщава с огромно удоволствие, че българското издание на CARVE THE MARK – най-новия роман на популярната и обичана авторка Вероника Рот, ще излезе у нас заедно със световната си премиера, на 17 януари 2017 г. Книгата ще бъде публикувана едновременно на 33 езика, а първоначалният тираж на американското издание е 2 милиона екземпляра.

Carve The Mark е първи роман от научно-фантастична поредица от две книги, а действието се развива на „планета, разкъсвана от насилие и жажда за мъст”. Втората част ще бъде издадена през 2018 г. Над 3000 читатели вече са споделили своето въодушевление и нетърпение за предстоящото издание в социалната мрежа Goodreads.

resized-carve-the-mark---anz-cover

Благодаря Ви за гласа!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Копирането не е разрешено!