“Верижна рекация”, книга трета от поредицата “Перфектна химия”

201654_bСимон Елкелес е американска писателка на бестселъри в жанра юношески любовен роман и чиклит.

Започва да пише през 2000 г. Първият ѝ роман „Как да разруша лятната почивка“ от поредицата „Как да разруша“ е публикуван през 2006 г. За него е удостоена с наградата за чиклит „Stiletto“.

През 2008 г. е издаден романът й “Перфектна химия” от едноименната поредица. Той и следващите две части – „Правила на привличането“ и „Верижна реакция“ стават бестселъри.

Издателство “Ибис” ще представи третата книга “Верижна рекация” от поредицата “Перфектна химия” на българския пазар на 29.07.2016г.

АНОТАЦИЯ

Луис Фуентес е добро момче, умно и забавно, а голямата му мечта е да стане астронавт. Той винаги е бил предпазван от безмилостния гангстерски свят, който едва не е разрушил живота на двамата му по-големи братя. Ала това не го е спирало да поема рискове – Луис неспирно търси следващото предизвикателство.

Ники Крус знае, че всички момчета лъжат, за да получат това, което искат. В живота си тя следва две прости правила: 1) Не вярвай на момче, което казва „обичам те“; 2) Никога не се забърквай с момче, което живее в южната част на Феърфийлд.
Родителите й са мексикански преселници, но като дъщеря на лекар, тя се чувства много по-близка със съседите си от северната, привилегированата част на града, отколкото със съучениците си мексиканци, членове на бандата „Кървавите латиноси“.

Да накара Ники да даде шанс на момче от гетото, е най-голямото предизвикателство за Луис, докато не се оказва мишена на новия главатар на „Кървавите латиноси“, който му разкрива съдбовна тайна за семейството му. Оптимистичната визия на Луис за блестящото му бъдеще е разрушена и той започва да се пита доколко всичко, в което е вярвал, е истина и дали кръвта на „лошо момче“, която тече във вените му, не е предопределила съдбата му…

Достатъчно силни ли ще са чувствата на Луис, които изпитва към Ники, за да му попречат да стане част от един тъмен и жесток свят, където да живееш „на ръба“ е ежедневие?

7863375_back__b

Благодаря Ви за гласа!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Копирането не е разрешено!