“Архангелска целувка” от Налини Синг

Един потопен в кръв пръст се вдигна към лицето й, докосна устните й.
Кръвта се стече по езика й.
Кръвта на сестра й.

— "Архангелска целувка", Налини Синг

97895427174471471938370

Автор: Налини Синг

Издателство: Егмонт

Жанр: Любовни романи/Фентъзи

Брой страници: 400

Година на издаване: 2016

Корица: Мека


Анотация: Тяло на ангел. Сърце на смъртна.

След една година в кома, ловецът на вампири Елена се събужда променена… Целувката на нейния любим Рафаел я е превърнала от човешко същество в ангел с черни криле. Трансформацията й съвсем не означава, че тя е в безопасност – напротив, привлякла е вниманието на кошмарни врагове.

Елена е въвлечена в напълно непознатия свят на безсмъртните – свят на спираща дъха красота, нечовешка сила и ужасяваща жестокост. Трябва да се учи в движение как да бъде ангел, без да изгуби човешкото си сърце, как да бъде с Рафаел, без да изгуби себе си. Властният архангел я смята за своя собственост, а тя не обича да се подчинява. Желае любимия си до безумие, но иска и да му припомни как се изпитва състрадание. Дали любовта на една жена ще успее да направи студения безсмъртен по-човечен?


Свръхестественият свят, който Налини Синг е създала в своите романи, е едновременно красив и жесток. Очарова читателите с тъмна и мистична сила, но и трепетно събужда интереса им с кървавите елементи и неочаквани събития. Писателката ни разкрива трагичните житейски пътища на едни съвършени същества, които носят белезите на коварната съдба, която не просто ги е ранила по нехуманен и несправедлив начин. Отнела е част от душите им. Парчета, които е невъзможно да бъдат събрани в едно отново.

След като първата част „Ангелска кръв“ от дебютната поредица „Ловец на Гилдията“ покори сърцата на милиони по света, авторката ни представи динамичното продължение на любовната история между Елена Деверо и Рафаел – „Архангелска целувка“. Неестественото привличане между главните герои е факт. Те не могат да избягат от бъдещето, което с тихи стъпки се приближава към тях, заплашващо да ги погълне в себе си.

Родената ловец на Гилдията е превърната в ангел. Спасена от смъртта, благодарение на свирепата и пламенна любов на Рафаел, Елена ще трябва да се изправи пред демоните си. Спомените от миналото й я връхлитат като ураган всеки ден. Сблъсъкът е неизбежен, както и чувствата й към хладнокръвния и дистанциран владетел на Ню Йорк, който я е обявил за своя.

Но това не е достатъчно. Мъртвите отново оживяват, а жаждата за мъст и власт се увеличава. Смъртта се превръща в сянка за двамата безсмъртни, предателствата стават ежедневие, а верните защитници на господаря са само седем. Всички ще бъдат уязвими. Древните ще загубят разума си, а Елена и Рафаел за пореден път ще бъдат принудени да се впуснат в опасен лов. Но този път плячката ще е неизвестна…

Отдавайки се на изгарящата си страст, ловецът ще трябва да се научи да не живее според правилата на смъртните, а архангелът на Ню Йорк ще се окаже на кръстопът, погълнат от болезненото си минало и завладяващите чувства към неконтролируемата Деверо. Изборът е труден, тайните – много, а обичта им е дори по – силна.

Харесвам Налини Синг заради непринудените й истории. Героите са освободени от предразсъдъци. Втората част се фокусира предимно върху изграждането на връзката между Елена и Рафаел. Тя все още е упорита и самоуверена, а той – убийствено секси и жаден да властва над ума и душата й. Контрастът между двамата е балансиран. Колоритните описания на писателката ще накарат всяка дама да мечтае за един толкова обсебващ и груб мъж. Страниците отново са изпълнени с остроумни реплики и спиращи дъха страсти. Въображението на авторката разчупва стереотипите, които описват пратениците на Бог като нежни и милостиви същества. Правосъдието ще бъде раздадено, а наказанието – по – сурово и от смъртта.

Точно както в „Ангелска кръв“ сюжетът незабелязано се заплиташе и около второстепенните герои, така и в „Архангелска целувка“ научаваме важни детайли за съществата, които заобикалят Елена и Рафаел. Налини Синг ни разкрива малка част от архангелските закони. Играта за власт и контрол над света ще бъде безмилостна… А границата, разделяща доброто и злото – едва забележима.

„Архангелска целувка“ оставя топли чувства в читателя. Определено ще успее да погълне нощта ви и да ви накара да мечтаете за една вечна и неуязвима любов, готова да устои дори на смъртта. Ще копнеете да бъдете част от един паранормален свят, да бъдете жертви на безпощадни вампири и да се превърнете в робини на вселяващи ужас архангели. Историята е динамична, завладяваща и събуждаща мечтите във всеки един от нас. Мракът ще обгърне душата ви, но и едновременно с това ще усетите нежния полъх на лъчите светлина, които сякаш винаги ще се борят да властват над света… а дори и над едно отдавна заспало безсмъртно сърце.

Моята оценка: 5/5

 

 

 

 

Благодаря Ви за гласа!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Копирането не е разрешено!