“Ангелска кръв” от Налини Синг

Един тъмен бог. Сега знаеше, че тази мисъл е единствено и само нейна, а не внушена от него, защото това, което я отвращаваше най - много в Рафаел, беше същото... което я привличаше. Силата.

— "Ангелска кръв", Налини Синг

Автор: На97895427172321458118151лини Синг

Издателство: Егмонт

Жанр: Любовни романи/Фентъзи

Брой страници: 432

Година на издаване: 2016г.

Корица: Мека


Анотация: В играта на архангелите смъртните плащат цената…

В един свят на красота и жажда за кръв, в който ангели властват над вампири и смъртни, ловецът Елена трябва да намери архангел предател. Това е задача, с която малцина биха се нагърбили, но за пленителната млада жена няма невъзможни неща. Особено когато поръчението идва от загадъчния Рафаел – смъртоносно същество, отбягвано от всички. Елена знае, че провалът не е вариант, дори мисията й да е невъзможна. Скоро обаче красивата жена открива, че стои на ръба на бездна. Кошмарът на зверските убийства, пред които е застанала, не може да се сравни с ужаса, който изпитва пред насладата от докосванията на Рафаел. Защото, въпреки че привличането между двамата не може да бъде спряно, тя не е сигурна, че е готова да плати цената за него.


Налини Синг живее и работи в Нова Зеландия. Автор е на множество бестселъри на New York Times и пише откакто се помни. Покорява читателите на ърбън фентъзито с поредицата си „Psy-Changelings“, а по – късно създава  и дебютната история „Ловец на Гилдията“, която я превръща в популярен писател в целия свят.

До този момент „Ловец на Гилдията“ се състои от девет книги, които разказват за живота на ангели, ловци и вампири. В България издателство „Егмонт“ е издало първите две книги от феноменалната поредица – „Ангелска кръв“ и „Архангелска целувка“. Историята е вълнуваща и красива, наситена с много мрак и обрати. Авторката успява да пресъздаде един свърхестествен и смъртоносен свят, в който всеки би могъл да изгуби безвъзвратно сърцето си.

Първата книга – „Ангелска кръв“, ни разкрива един свят, в който вампирите живеят открито сред хората. Кръвопийците омагьосват всекиго със своята красота, аромат и безсмъртие. Карат обикновените човешки същества да копнеят да бъдат едни от тях… и сякаш смъртните забравят факта, че ще прекарат сто години в робство, служейки вярно на своите създатели.

А именно… Ангелите, които обаче невинаги са от добрите.

Главната героиня е родена ловец, заради което собственото й семейство я изхвърля на улицата. Елена Деверо бяга от кървавото си минало. Заключила спомените далеч от ума си и благодарение на необикновените си способности, тя се превръща в най – силното оръжие на Гилдията.

tumblr_noi6e4fcqx1t6k5ddo1_500

Елена ще бъде принудена да се изправи пред неочаквани обстоятелства, защото всемогъщият Рафаел, който е част от кръга на Десетимата и едновременно с това управлява Северна Америка, й отправя предложение, на което тя няма да бъде способна да откаже. Когато член на обществото, което залавя неверните вампири, е потърсено от смъртоносен архангел… всеки е принуден да се подчинява на неговите заповеди освен ако отчаяно не копнее да умре.

2

Преследването е брутално, а шансовете на Деверо да се измъкне жива – минимални.

Но сякаш това не стига. Архангелът, обгърнат от своя мистичен и вълшебен прах, който олицетворява чист афродизиак, е божествено красив и смъртоносен. Объркана от смесените чувства, които изпитва, Елена ще трябва да се съпротивлява на своите желания, защото в противен случай смъртта ще бъде най – безболезненото й наказание. А несъмнено и вие ще се влюбите в безпощадния мъж, чието сърце е скрито зад стомана.

Налини Синг сякаш е нарисувала думите, които са изписани върху страниците. Позволява на читателя да се потопи напълно в един неестествен и различен свят, който е обгърнат от множество тайни и мистерии. Героите са колоритни, а сблъсъците между тях – невероятни. Действието в „Ангелска кръв“ се фокусира предимно върху любовната история между Елена и Рафаел, но въпреки това балансът между любов и екшън не се нарушава. Историята е наситена със сексуално напрежение, като въпреки това е забавна и на моменти дори ужасяваща. Събитията се превръщат в кървави и пагубни, а второстепенните персонажи се оказват изключително важни за развитието на романа. Определено ще бъдете заинтригувани от древния и опитен Дмитрий и свирепо наказания от своя господар Блубел, ангелът Илиум. Четивото е приятно и динамично, което със сигурност би успяло да ви задържи будни до малките часове на нощта.

В първата книга ще откриете всичко, което е необходимо на един читател, за да забрави заобикалящия го свят – красота, трагичност, убийства и любов. Вероятно щастливата развръзка е предвидима, но начинът, по който се стига до финала е великолепен и изненадващ. В тази част ще откриете, че ловците на вампири могат да бъдат изкушени, а архангелите, макар и свирепи – опитомени.

Моята оценка: 5/5

Благодаря Ви за гласа!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Копирането не е разрешено!